Ekmek yaşantımızda olmazsa olmaz bir besin kaynağıdır. Ekmeğin kültürümüzde yeri çok büyüktür. Ekmeğe hürmet ta küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanır. Ekmek bir evin bereketidir. Ekmeğe hürmet olmayan evde bereket de olmaz. Bizler de bu düşünceyle, buğdayın nasıl ekmeğe dönüştüğünü, nasıl zorlu bir süreçte ekmek yapıldığını çocuklarımıza yaparak-yaşayarak öğretmeyi amaçladık. Bu kapsamda okulumuz Kelebekler Sınıfı öğretmeni Sultan AYDIN öğrencilerini Komşu Ekmek fırınına götürdü. Ekmek fırınında ekmeğin tüm yapım aşamalarını büyük bir heyecanla bizzat takip eden öğrencilerimiz, ekmek fırını sahibi Doğan DÜNDAR´ın fırından taze çıkan kete ikramıyla da bir ziyafet yaşadılar. Ziyaret sonunda öğrencilerimiz, ekmeğin ne kadar zahmetli bir süreçte yapıldığını kavradıklarını, bundan böyle ekmek israfı yapmayacaklarını ifade ettiler.
Bu güzel çalışma için okulumuz öğretmeni Sultan AYDIN´a ve öğrencilerimizi en güzel şekilde ağırlayan işyeri sahibi Doğan DÜNDAR´a teşekkür ediyoruz.